Tuesday, 26 October 2010

cepad cepad gosip terbaru



haiyaa . sorry you all . giler lame ta update blog ney kan . waseh padehal baru bape hari =) . busy mnggu lepas busy siket dok pulaspulas kotak html blog aq nih . nampak apeape perubahan tak ? cube korang bukak mate luasluas , besarbesar , nampak tak ? nampak laaa hehe . hasil daripade tangan yang gatal ney , blog aq da berubah warne lagi skali . haha . cantik kan ? cakap cantik cepad babab dye baru tahu , hehe . ta bsyukur lansong taw . dulu da cantik da hasil kreativiti kak aida . tekan punye tekan jadik bende laen plak . huhu . design sendiri sudaa . waa , bangge seyh . nyampah kan , hehe . jelez

minggu ney start exam final year . aduss , yang ney yang lemah semangat . for the first time aq seram giler nak exam . F . Y . I . result final year exam ney mempengaruhi kelas yang kite akan masok untok form 2 tahun depan . n for those yang nak kekal dalam Berlian , Baiduri , or Delima kiteorang kene dapat kan at least 4 A's n pass in all subjects . at least oke korang nengok , dah arr sejarah aq ta pnah dapat B ,KRT lagi lah . habis lah aq , aq tamao turun kelas . even kalau kelas tu Baiduri . tak nak tu yang kene study hard sket minggu ney . haha . minggu ney imited adition taw , nak tahu kenape ? susah beb nak nengok aq pegang buku 24 jam . haha . pegang jerr and thank god , 9o% yang aq bace kluar dalam exam . takat ney aq baru amek paper BM , SEJARAH , SIVIK . bole lha tahan ekk . ecok BI n GEO , aduss kne struggle lagi nih . blink2 =) tapi yang tak leh blah adelah paperpaper yang sampai 2 jam mase menjawab . aduuss . keras punngung aq duduk atas kerusi kayu tu lamelame . aiyaa . beli sofa satu larr untok class aq . ke nak ayah aq sponsour , kalo nak cakap , aq bleh arr bagitahu yang tu cume mimpi sahaje . lalalala~

oke2 ari ney aq agak eppy giler . buat perjumpaan haram di jusco . saje , da lame orang tak blanje aq makan . boleh save duit . muahaha . aq rase aq ade ajak ieqka n gemox taw . mane tah dyorang tak muncol2 . campai kol 12 lbeh dyorang tade lagi aq n encik pale besa aq tu punn gerak arr g skoo . walaweh . sampai senak perot aq melantak fries ngan mcflurry . wahh , giler you . I makan ngan pale besa tu lha . macam mane tak perot bole senak gilergiler . tamao lha pegi toilet . malu~ waseh gedik gedik tapi kan , aq bawak RM22 taw yg aq tataw nyer nape duit aq bole tinggal RM 4 jerr ek . HELOO . pale besa yang belanje sume ney oke oke laa , aq naek teksi RM6 , beli majalah YEZZ RM5 , mcflurry untok aq sorang jerr RM5 .. so , RM6 - RM5 - RM 5 = RM 4 . ishk betol lah . buat bengang jerr kire kat sini . huhu . naseb ayah aq balik malam ney . kalo tak macam mane aq nak idop ngan RM4 tu jerr . bole mati taw , bukan mati kebulur tak makan , kebulur tak shopping . muahahah .
dah laa , nyampeh cite ngan korang . tade respond langsong taw . huh .
p/s : cube korang bayang kan , soalan exam korang macam ney .
  • siapakah name boyfiee korang
  • berapa lama korang dah couple
  • jiran sebelah korang name ape

wahh , mesti ade yang tersengih sengih sambil kenyit kenyit mate kat kawan sebelah . kompem rase macam nak repeat balek paper tu kan ~



Monday, 18 October 2010

eppy bufday sayang

semoga panjang umo n dimurahkan rezki ye sayang . dan semoga hubungan kite berkekalan sampai biler2 .

kejap2 aq nak muntah . uweeekkk !
hahaha , ieuw . ney bukan untok pakwe aq yerr , tapi ..


minah yg kat tengah2 tuu . pangkat dye bawah siket dari aq . walaupun aq lebih ketot rendah dari dye . hahaha . oke2 . hari ney hari jadik dye yang ke 13 tahun . ' ooo , patot arr kao ta datang skoo tdy ekk . nak sambut bufday upe nyer ' haha . tapi sorry lhaa sygss . aq tade adiah laa untok kao . bajet bulan ney ta bape nak cukup untok mmboleh kan aq beli hadiah bensa punyer untok kao =) . tape kan . aq tawu kao mmg tak nak adiah . kao buda baek kan . hahaha

happy bufday yee SITI NURHIDAYAH BINTI NORAZMAN , MAY GOD BLESS YOU AND YOUR DAYS . SAYANG KAO KETAD2 =)

Sunday, 17 October 2010

dunno wat to say laa

hwaaaarggghhh ngantok nyer . bestnye semalam . buad ptame kali nyer mum n abah tak hirau kan Bulletin Utama di screen tv panasonic 34 inci kat umah aq tuu . sebelum tuu aq mintak maaf zahir batin laa , post aq akhir2 ney kekurangan gambar . due to my phon yg loko mak mampuih tuu , aq da ta dapat capture gamba2 menarik lagi . hwaa . uke2 back to the story , dari petang kiteorg klua samapi tenga malam . fuuuhh , best2 . memule pegi Danga Bay . jalan2 sajee . then masok CIQ . aduuus , happening lah dengan Singaporien yang beduyun2 nak balik negare dyorang . last skali kiteorang pegi baza karat . haa yang ney aq da lame tunggu . cite2 aq nak pegi baza karat da lame . tapi hari ney baru tertunai .yang buad tak best nye ayah aq laa , nak tawu ark ? dari awal baza karat sampai habis dye jalan straight jerr . skali2 dye toleh blakang nengok aq n mum aq jao agyy perjalanan . huhu ye laa kiteorg prompuan tak sah arr kalo tak belek2 barang kan . mesti nak tenung + pegang2 barang tu lame2 walau pun tak beli . then abah diri la kejap tengah2 jalan tuu tunggu kiteorang . haha . kalo dye jalan aq rase dye tak nengok barang2 yang dijual taw . takat jalan jerr ta beli pape . n itu laa yang terjadik semalam . haram tak beli pape . geram plak aq . tapi tape laa abah , as long as dapat pegi . huu~ jakun2 .. tengs mama n abah bawak adex jalan2 walaupun tak dapat sweater pink tuu ( siriez sweater tu cantik giler ) .


aq malaz nak cite panjang2 pasal perjalanan aq yang ta bape nak menarik tuu . so , aq na introduce korang kat someone spesial . haha . perkenalkan .....


ta kenal punn buad2 kenal je laa yerr =)
tade laa , dye abang aq
ta nampak ke muke dye ade iras2 aq ?
kalao nampak tuu same laa menipu macam aq
hahaha
abang ankat saje laa , dye stay ulu tiram
name dye ? alaa mane bule tawu
( gedik tak aq ? gedik tak ? gedik tak ? )
uke ape gune ankat mengangkat ney ? ntah , perlu ke aq tawu ? untuk mngeratkan hubungan silaturahim kot . huhu . alaa , jadik abang ankat punn secare tak sengaje . dye form 3 so aq panggil dye abg laa . aq ney kan hormat orang yang lebih tue . waa geli2 .. da dye terpanggil aq adex , na buad macam mane =) redo je laa . huhuuui .





He was a boy she was a girl
can I make it anymore obvious?

He was a punk, she did ballet
What more can I say?

He wanted her,she’d never tell
secretly she wanted him as well
but all of her friends, stuck up their nose
they had a problem with his baggy clothes.

He was a skater boy,
she said see you later boy
he wasn’t good enough for her
she had a pretty face
but her head was up in a space
she needed to come back down to earth

Five years from now, she sits at home
Feeding the baby she’s all alone

She turns on T.V., guess who she sees
Skater boy rocking up MTV

She calls up her friends, they already know
And they’ve all got tickets to see his show

she tags along, and stands in the crowd
Looks up at the man that she turned down

He was a skater boy
She said see ya later boy
He wasn’t good enough for her
Now he’s a superstar
Slammin on his guitar
Does your pretty face see what he’s worth?
He was a skater boy
She said see ya later boy
He wasn’t good enough for her
Now he’s a superstar
Slammin on his guitar
Does your pretty face see what he’s worth?

Sorry girl, but you missed out
Well tough luck that boy’s mine now

We are more than just good friends
This is how the story ends

Too bad that you couldn’t see
See the man that boy could be

There is more than meets the eye
I see the soul that is inside

He’s just a boy and I’m just a girl
can I make it anymore obvious?

We are in love, haven`t you heard?
How we rock each others world!

im with the skaterboy
I said see ya later boy
I’ll be backstage after the show
I’ll be at the studio
Singing the song we wrote
About a girl you used to know.

Im with a skaterboy
I said see ya later boy
I’ll be backstage after the show
I’ll be at the studio
Singing the song we wrote
About the girl you used to know

Tuesday, 12 October 2010

formspring.me

tanye jee apee2 , aqu ta makan orang taw ;) http://formspring.me/troubledayya

Wednesday, 6 October 2010

another stupid conversation

geram pun ade seyh kadang2 . uke bukan kadang2 tapi hari berlaku nya conversation bodoh ini sahaja . aku tak sangke plak ade orang yang sebangang macam tu skali . orang yang ade kne mngene ngan aq plak tu ? hish . sangat sakit hati . satu hari stelah 18 jam tak textin ngan aq ( tipu jerr , tak kire pun brape jam ) . tibe2 ..

askom ..
( heloo boleh eja pnjang2 tak ? saye tahu awak da lame tak pegi skoo )

komsalam ,
( eheh , lebih kurang je kite , jodoh lhaa katekan . bluekz ! jodoh dalam time yang macam ney ? please ! )

ngah wat pew tu ..??

chattink2 jea ,
( sumpaa tade mood nak text ngan awak )

chatting gan boy pew ..?ah..

nan cikgu2 n mmber lhaa ,
( betol , aq chattink dengan cikgu . tolong lhaa pecaye ! )

iyew jew ..,mmber 2 spew..??

mmber lhaa , tamao tanye plak ckgu tu sape ?
( ade nada bengap tak ? actually nak mnyindir )

ckgu tu spew?? mmber 2 boy daya arh.,kn2..

ane ade , boy tak reti unline .
( err , ade lhaa mnganjeng awak sikit .awak tak paham ke saye bergurau ? cikgu awak tak ajaa bergurau tu ape ? oh lupe . awak tak skolah ! )

g arh lyan dorg.,aq skew gan ko..
( molot kao lah . time ney memang aq rase nak sepak org . sangat lah bodoh ! )

weyy , tade bhase agy elok pe ? aq ea ?

abistnggu boy sgt kn.,dawh dew boy ckp jew arh.,x yah nk tkot.,jujor jew.,
( jujo pale hotak kao . #^!*%#@&$@^#%*$ )

ngarot seyh , guraw punn daa tak leh pe ? agak2 arr !
*
off phon cepad !
*
*

korang paham ark story kat atas . btw kalo tak paham just ulang bace banyak kali . aq tak sanggop nak taip balik . ishk , tak sangke bodo dye tahap tu skali . aq tawu lhaa dye da lame tak pegi skoo . tu punn sebab daa dapat surat behenti cinte dari guru besar . ieee . k lah , aq nak mlayan prasaan ngan papa aq ! kalo dye ade reply pape aq rojer korang dulu . grrr
perangai tak leh blah btol

Saturday, 2 October 2010

my self

penad + ngantok + bosan + kenyang + haus + tak rase nak tido = blogging

aq mao tanye korang . korang ney bintang ape ? bkn aq suro korang pilih bintang yg kat langit tuu . aq tanye pasal zodiak korang . ( mesti korang ngah pning n garu2 pale mcm chipanzie ) kalo agak2 tak paham jugak aq syorkan korang pegi bukak kamus yg blumut kat rumah korang tu ok . so , memandang kan aq cnad lah bosan sekarang . aq agak merapu sikit . harap boleh ye .

now , aq mao ajak korang mndalami aq , ( chewahh ) . budak yg korang slalu ckap ' kao ney sombong dow dayya ' . haha . yes2 aq memang sombong mcm tu . so then , u've got to know this .

*


*

*

aq lahir pada 20 januari . skali lagi yer murid2 . 20 januari . yes , ingat betol2 n jangan lupe . aq nak mintah hadiah doa smoge pnjang umo je . hehe . so secare manual nye ( bkn otomatik ke ) aq berzodiak aquarius . mase2 kecik2 agy aq da taw aq ney aquarius . family aq bg taw lhaa .


+ CIRI POSITIF +

orang yang dikatakan lahir pada tarikh daripada 20 januari hingga 18 februari dikatakan bernaung dibawah zodiak aquarius , yang berlambang gelombang ( arus air ) . Anda meminati pengembaraan , berjiwa kemanusiaan , ingin tahu , ada semangat berontak , bersikap spontan , progesif , persahabatan , hak asasi , besendirian dan manfaat manusia .

- CIRI NEGATIF -

walaubagaimanapun , aquarius adakalanya menghadapi ganguan , tidak boleh dijangka , suka membantah , memberontak , tak lengkap , prilaku salah , tak konsisten dan perangai radikal .

KUALITI ASTROLOGI
aquarius termasuk dalam kategori tetap , iaitu termasuk kestabilan , ketabahan , ketahanan dan kesempurnaan . Dengan kualiti ini anda baik untuk memastikan sesuatu bejalan lancar atau berhasil .

* * *

gelagat perhubungan
Anda yang dilahirkan berzodiak aquarius ini sangat terbuka . Demikian juga dalam soal asmara . Anda memilih kawan atau pasangan terutama kerana daya tarik intelektual , bukan raut muka dan bentuk badan . Kegemaran pada kegiatan di luar rumah menjadikan anda tidak berminat menjadi ' ratu dapur ' . Walaupun semacam dingin dan individu , namun aquarius tetap setia orangnya !

Teman atau kekasih yang secocok bagi Aquarius adalah Aries (21 Mac – 20 April ) dan Gemini (21 Mei - 20 Jun). Walau bagaimana pun, anda perlu bersabar lebih apabila berdamping dengan Capricorn ( 21 Disember – 19 Januari ) dan Virgo ( 22 Ogos – 22 September ).

ps : kao denga tu ? aq setia lhaa sayang .. alaa , aries nan gemini ? sayang capricorn kan . haha gedik !

perhubungan seks

Aquarius lebih tertarik pada cinta minda daripada cinta jasmani. Anda bijak dan sangat tekun. Sikap Aquarius terhadap seks bercampur – campur. Sesetengahnya mengemari seks, manakala sebahagian golongan lagi berasa lebih gembira tanpa seks.Kebanyakan yang berlambang Aquarius berada dalam keadaan keliru lantaran hanya diri anda sahaja yang memahami diri sendiri.

ps : err , belom bape nak cukop umor untok komen . ade sesape nak wakil kerr ?


kewangan dan kerjaya

Kelahiran Aquarius ini biasanya tekun bekerja dan ingin orang lain sama tekun bekerja sama. Lantaran itu Aquarius gemarkan kerjaya yang mengikat dirinya dengan asas kefalsafahan , kekreatifan dan berlandaskan kaedah serta teknik yang tersusun.

Aquarius cepat menguasai kerjaya dan berupaya menyumbang idea bagi peningkatan diri dan organisasi, dan gemar membantu teman sekerja. Walau bagaimana pun, untuk berjaya ke matlamat kerjaya yang tertinggi , anda perlu mengembangkan sensitiviti emosi, perasaan mendalam dan kesabaran yang tinggi.

Dari segi perolehan wang , kelahiran Aquarius cenderung bersikap idealistik dan kemanusiaan. Anda biasanya pemurah dan suka menyumbang untuk sosial dan politik tetapi tanpa mengharap balasan atau sanjungan. Aquarius memerlukan wang untuk keperluan yang berfaedah bagi diri, keluarga atau orang lain. Tetapi bukan untuk status diri sendiri semata – mata.


ps : hwaa dasat nyee aq . eyy tapi aq rase part ney sala . mum kate aq boros dow . mum aq lhaa yg ckap . heheh

keluarga dan rumahtangge


Dalam keluarga dan rumah tangga, kelahiran Aquarius mudah berubah, iaitu tidak stabil. Namun , anda tetap inginkan sebuah rumah yang baik untuk melayan keluarga dan kawan.

Demi keharmonian rumah tangga dan keluarga, anda perlu memasukkan ciri-ciri kestabilan dan kauliti. Di samping mengutamakan daya intelektual , anda sebenarnya perlu meresapkan cinta ke dalam rumah dan keluarga


ps : naseb ta cite pasal anak . fuhh .


*


*


ok ok takyah cakap . aq punn rase mcm nak tmuntah denga bende ney sume . haha . so pasal aq korang da tawu . mcm mane nam korang ? ok then korang p survey dulu kat sini ok . aq mao p sambong mlantak sat . papay ;)